Прокуратура: 14 депутатів з Коцюбинського ігнорують виклики на допит

Прокуратура: 14 депутатів з Коцюбинського ігнорують виклики на допит

Укрінформ
Слідче управління прокуратури Київської області викликає на допит свідків подій 8 - 9 квітня з захоплення влади в селищі, наслідком якого став розпуск Коцюбинської селищної ради і призначення Верховною Радою позачергових виборів. Однак депутати уникають співпраці зі слідством.

Про це повідомляється на сайті облпрокуратури.

"Другим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Київської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток) ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України", - йдеться в повідомленні.

Свідками протиправних дій є 26 депутатів Коцюбинської селищної ради та секретар ради. На даний час допитано лише 8 депутатів, причиною цього є неявка решти свідків на допит до органу досудового розслідування.

Прокуратура Київської області неодноразово викликала депутатів на допит для встановлення обставин за фактом захоплення адміністративної будівлі Коцюбинської селищної ради, підробки гербової печатки та за фактом підроблення розпорядження, яким було звільнено діючого селищного голову з посади.

"Незважаючи навіть на те, що народні депутати України вже надали свої свідчення щодо обставин вказаних подій, місцеві народні обранці усіляко уникають співпраці з органом досудового розслідування", - зазначили в прокуратурі.

"У зв’язку з систематичною неявкою депутатів Коцюбинської селищної ради до слідчих та несприянні у розслідуванні вказаного кримінального провадження, слідчий в особливо важливих справах, відповідно до норм чинного КПК України, прибув 16.09.2016 на чергову сесію селищної ради для вручення повістки про виклик. Втім, майже всі з присутніх депутатів не представлялися та уникали від вручення їм повістки про виклик", - додали у відомстві.

Прокуратура попереджає депутатів про відповідальність за неявку на допит.

На сайті kobl.gp.gov.ua наводиться список свідків, які викликаються на допит до слідчого прокуратури Київської області для надання показів у рамках кримінального провадження.

Нагадаємо, 8 квітня в смт Коцюбинське Київської області відбулося силове усунення від влади селищної голови Ольги Матюшиної, наступного дня було порушено 3 кримінальних провадження - за ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток) ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

17 липня відбулися позачергові вибори Коцюбинської селищної ради, внаслідок чого вона оновилася на 40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-