Саакашвілі вимагає покарати провокаторів у Лощинівці

Саакашвілі вимагає покарати провокаторів у Лощинівці

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі та його заступник Соломія Бобровська провели зустріч з лідерами ромських громад Одещини, на якій обговорили й погодили низку заходів щодо відновлення діалогу та інтеграції.

Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці в Facebook

"Сьогодні ще раз підтвердив, що категорично засуджую заклики окремих місцевих діячів вигнати ромів з їх місць проживання. Бо фактично це заклики до етнічних чисток, і на руку вони тільки ворогам України", - зазначив Саакашвілі.

За його словами, це була дуже корисна й інформативна бесіда.

"Під час декількох поїздок до Ізмаїла я звернув увагу поліції на необхідність припинити порушення громадського порядку й притягти провокаторів до відповідальності. Держава захистить кожного громадянина, незалежно від його походження", - констатував голова ОДА, проілюструвавши повідомлення світлинами зустрічі з головою правління Одеського обласного ромського конгресу Сергієм Єрмошкіним, керівником Коаліції ромських неурядових організацій України "Стратегія 2020" Володимиром Кондуром та іншими представниками громад.

"Упродовж останніх кількох тижнів ми попрацювали і намітили спільні заходи з відновлення діалогу та інтеграції. Дуже сподіваюся на підтримку уряду у вирішенні елементарних питань, які вже довго не можуть зрушити з мертвої точки", - резюмував Саакашвілі.

Як відомо, питання гармонізації міжетнічних взаємин, зокрема, з представниками ромських громад, постало гостро після серпневих подій у селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області, де сталося вбивство малолітньої дівчинки. Про утиски мешканців ромської національності та пошкодження будинків, у яких жили циганські сім'ї, голова Коаліції ромських неурядових організацій України "Стратегія 2020" Кондур надіслав листа міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковській.

В офісі омбудсмена солідаризувались з висловленими у листі оцінками щодо неприпустимості дискримінації за ознакою етнічного походження. Голова Одеської ОДА, правоохоронні органи та місцеві органи влади взяли участь у зборах мешканців села Лощинівка і виробили спільно з представниками ромів підходи до врегулювання конфлікту, в тому числі забезпечення права на свободу пересування та вільний вибір місця проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-