Гуманітарну допомогу на Донбасі дають лише сім'ям бойовиків - розвідка

Гуманітарну допомогу на Донбасі дають лише сім'ям бойовиків - розвідка

Укрінформ
Російська окупаційна влада привела у вищий ступінь боєготовності підрозділи ФСБ РФ, частини та з'єднання 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) армійських корпусів Збройних сил РФ для протидії масовим проявам непокори місцевого населення.

Про це повідомляє у понеділок Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Фейсбуці.

"18 вересня цього року розпочато комплекс демонстративних заходів з посилення поліцейського режиму під приводом "протидії діяльності диверсійно-розвідувальних груп ЗС України". У рамках зазначених заходів частини та з'єднання 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, а також підрозділи ФСБ РФ були приведені у вищі ступені бойової готовності та перевірена їх готовність до дій в умовах різких змін оперативної обстановки, у тому числі протидії масовим проявам непокори місцевого населення", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що російська окупаційна влада обмежила мирне населення тимчасово окупованої території Донбасу у наданні гуманітарної допомоги в разі відсутності в сім'ї члена родини, що проходив службу в російських окупаційних військах.    

"Російська окупаційна влада поставила обов'язкову умову: надавати гуманітарну допомогу або грошову компенсацію, яка передбачена замість гуманітарної допомоги, тільки тим сім'ям, які нададуть довідку про проходження служби члена родини в російських окупаційних військах або, відповідно, про загибель чи отримання поранення члена родини під час такої "служби"", - зазначається в повідомленні.

За інформацією ГУР, з огляду на значне зростання проукраїнських та протестних настроїв місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України, у тому числі демонстративну відмову від служби у російських окупаційних військах, на фоні проблем із медичною допомогою, забезпеченням продуктами і предметами повсякденного вжитку, російське окупаційне командування готується до протидії масовим заворушенням, у тому числі саботуванню підготовки до місцевих "праймеріз", а також використовує "економічні" важелі тиску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-