На кордоні з Росією затримали шпигуна з відеокамерою-гудзиком

На кордоні з Росією затримали шпигуна з відеокамерою-гудзиком

Фото
Укрінформ
На кордоні з Росією прикордонники затримали узбека, який використовував "шпигунську" відеокамеру для збирання інформації.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"Громадянина Узбекистану, який займався збором інформації на кордоні, використовуючи приховану відеокамеру, затримали сьогодні вночі прикордонники Харківського загону спільно із співробітниками СБУ",  -йдеться в повідомлені.

Чоловік, 1991 року народження, слідував  в Україну через пункт пропуску "Плетенівка", що на Харківщині. Під час прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби направили його на додаткову перевірку для встановлення мети перебування на території України. Вже під час спільного з представниками СБУ та фіскальної служби огляду на сорочці чоловіка прикордонники на місці гудзика помітили приховану камеру для відеозйомки. Від неї йшов провід до пристрою накопичення інформації, що знаходився у кишені, а в іншій кишені також знайшли пристрій для аудіозапису, зазначили в прес-службі.

У ході первинного опитування іноземець заявив, що пристрої для відео та аудіо запису він отримав від співробітників російської міграційної служби, коли був затриманий за перевищення терміну реєстрації на території РФ. Що чоловік з даними пристроями робив в українському пункті пропуску, наразі встановлюватимуть правоохоронні органи.

Правопорушника передано представникам СБУ. Тривають фільтраційні дії.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (4 фото):

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-