Оновлена влада курортної Затоки нарешті стала до виконання обов'язків

Оновлена влада курортної Затоки нарешті стала до виконання обов'язків

Укрінформ
У курортній Затоці Білгород-Дністровського району Одеської області оновлено керівництво селищної ради - у п'ятницю, 16 вересня, приступила до виконання посадових обов'язків секретар ради Наталія Вернигора.

Депутата Вернигору було обрано секретарем селищної ради ще у травні 2016 року, коли подав заяву про відставку колишній секретар В'ячеслав Бокий і депутатська більшість підтримала її кандидатуру на вакантну посаду. Однак чотири місяці група "тітушок" не допускала Вернигору до приміщення ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я змогла, нарешті, приступити до виконання посадових обов'язків секретаря селищної ради. Увесь персонал працює в штатному режимі. Марно намагались блокувати діяльність ради прибічники корумпованих чиновників Звягінцева-Шевчука, яких правоохоронці підозрюють у земельних махінаціях. Постараємось якомога швидше здійснити оплату комунальних послуг та фінансування роботи школи, дитсадка, інших бюджетних організацій. Поступово вирішимо й інші нагальні проблеми селища", - зазначила Вернигора в інтерв'ю Укрінформу.

За її словами, приміщення, де зберігається документація селищної ради, договори зі сторонніми організаціями, опечатано за участю правоохоронців. Створюється робоча комісія у складі депутатів, правників та представників громадськості для того, щоб ознайомитись з наявними документами на приватизацію десятків земельних ділянок та комунальних споруд. Можливо, деякі документи, в тому числі договори про відчуження майна територіальної громади, доведеться передати в установленому порядку для проведення експертиз. Оскльки відомі спроби з боку арештованого керівництва ради фальсифікувати деякі документи.

"Щоб уникнути силових протистоянь та втрати документів, адмінбудівлю органу місцевої ради охороняють співробітники поліції", - додала секретар селищної ради.

Як відомо, депутата Вернигору обрано секретарем 16 травня поточного року на сесії Затоківської селищної ради. Тоді ж учинено відповідний запис у Держреєстрі. Однак протягом чотирьох місяців прибічники заарештованого селищного голови Василя Звягінцева блокували роботу місцевої ради, залучаючи великі групи "тітушок" і не допускали Вернигору до виконання посадових обов'язків.

На початку року селищного голову Звягінцева та голову земельної комісії Богдана Шевчука заарештовано, згідно з ухвалами судів, за причетність до земельних махінацій в особливо великих розмірах. Зокрема, за підозрою у незаконному виведенні з комунальної власності 3-гектарної земельної ділянки на березі моря. Її розділили між 66 фізичними особами і передали у приватну власність. За оцінками слідчих, орієнтовна вартість відчуженої землі - 50 млн грн.

Фото: odessit.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-