АТО: окупанти повернули на лінію зіткнення 16

АТО: окупанти повернули на лінію зіткнення 16 "Градів" - розвідка

Укрінформ
Ситуація у зоні АТО залишається складною і характеризується недотриманням противником режиму припинення вогню вздовж усієї лінії розмежування.

Про це заявив на брифінгу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції на сьогоднішній день залишається складною і характеризується недотриманням противником режиму припинення вогню вздовж усієї лінії розмежування та збереженням загрози активізації бойових дій, перегрупуванням військ противника у районі так званої Світлодарської дуги, збереженням високої інтенсивності застосування безпілотних літальних апаратів, насамперед на Донецькому та Маріупольському напрямках, накопиченням боєприпасів та удосконаленням інженерного обладнання передових позицій противника, постачанням з території Російської Федерації паливно-мастильних матеріалів, озброєння, військової техніки, а також особового складу", - сказав Скібіцький.

Так, за його словами, протягом цього тижня розвідувальними органами України зафіксовано збільшення кількості порушень Мінських домовленостей стосовно відведення важкого озброєння та бойової техніки. Зокрема, було виявлено 42 таких випадки. При цьому відзначається повернення до лінії зіткнення реактивних систем залпового вогню "Град". Загалом зафіксовано 16 "Градів".

"Реактивні системи залпового вогню були зафіксовані у районах населених пунктів Алчевськ, Горлівка, Макіївка, Роздольне, Старомихайлівка та Октябрськ", - зауважив він.

За минулий тиждень залізничним та автомобільними шляхами бойовикам було доставлено 2 500 тонн пального, понад 400 тонн боєприпасів, 15 танків, 25 бойових броньованих машин, 4 артилерійські системи та 5 "Градів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-