Херсонські депутати прийняли відставку голови облради Путілова

Херсонські депутати прийняли відставку голови облради Путілова

Укрінформ
Депутати Херсонської обласної ради у четвер на позачерговій сесії обласної ради VII скликання прийняли відставку голови облради Андрія Путілова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прийняв рішення добровільно скласти з себе обов'язки голови обласної ради. Прошу проголосувати за це", - сказав на сесії Путілов.

У результаті голосування за відставку Путілова проголосували 39 депутатів з 47 присутніх у сесійній залі; 6 депутатів не голосували, ще два утрималися.

Як повідомлялося, минулої п'ятниці частина депутатів Херсонської обласної ради після закриття головою облради Андрієм Путіловим сесії обласної ради вирішила продовжити роботу цієї сесії і проголосувала за звільнення Андрія Путілова з посади голови обласної ради. Сесія обласної ради була закрита головою облради у зв'язку з тим, що більшість депутатів не хотіла голосувати за ухвалений на президії облради порядок денний сесії. За підсумками таємного голосування відставку Путілова підтримали 38 депутатів з 41 присутнього в сесійній залі. Усього в Херсонській обласній раді 64 депутати.

Андрій Путілов звернувся з позовом у Херсонський адміністративний суд з проханням визнати рішення частини депутатів Херсонської обласної ради про його відставку протиправним та скасувати його. 13 вересня 2016 року Херсонський окружний адміністративний суд прийняв ухвалу, в якій зупинено рішення Херсонської облради № 190 від 9 вересня 2016 року "Про звільнення Путілова А.С. з посади голови Херсонської обласної ради" до набрання судовим рішенням законної сили. 14 вересня голова Херсонської облради Путілов написав заяву про дострокове припинення ним своїх повноважень задля погашення напруги в облраді та недопущення подальшої дестабілізації ситуації в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-