Засуджений харківський сепаратист отримав ще й за шахрайство

Засуджений харківський сепаратист отримав ще й за шахрайство

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова визнав винним у шахрайстві лідера проросійської організації "Исход" Олега Новікова, який відбуває термін за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Суд визнав його винним за статтями, пов'язаними з шахрайством і підробкою документів і засудив до 4 років позбавлення волі. У цей термін зарахують вже відбуте ним покарання за попередньою справою", - зазначили в суді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 20 січня 41-річного Олега Новікова було  затримано у Харкові після теракту біля Московського райсуду Харкова, коли постраждали 14 осіб. В офісі "Исхода" було вилучено антиукраїнську агітаційну літературу, прапори "ХНР", "ДНР", російську символіку, звіти про участь в антиукраїнських заходах.

20 травня Московський райсуд Харкова засудив Олега Новікова до трьох років позбавлення волі. Суд встановив, що він виклав заклики до зміни територіальних кордонів України в своєму відеозверненні в мережі до харків'ян у жовтні 2014 року після заборони маршу комуністів і знесення пам'ятника Леніну на площі Свободи.

За словами адвоката засудженого Дмитра Тихоненкова, рішення суду про мінімальну міру покарання для Новікова пов'язане з тим, що він повністю визнав свою провину, розкаявся і співпрацював зі слідством: "Оскаржувати вирок захист не буде".

Як стало відомо, Новиков - інвалід (у нього немає ноги - ред.) і батько трьох дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-