Херсонські депутати відправили у відставку голову облради

Херсонські депутати відправили у відставку голову облради

Укрінформ
Частина депутатів Херсонської обласної ради після закриття головою облради Андрієм Путіловим у п'ятницю сесії обласної ради вирішила продовжити роботу цієї сесії і проголосувала за звільнення Андрія Путілова з посади голови обласної ради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розглянувши пропозицію депутатів Херсонської обласної ради, у зв'язку з тим, що голова облради Путілов не виправдав довіру депутатів обласної ради, а також враховуючи, що голова обласної ради підзвітний раді, і не може не бути звільнений радою шляхом таємного голосування, відповідно до пункту 1 частини 1 статті 43, частини 4 статті 55 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", обласна рада вирішила: звільнити Путілова Андрія Станіславовича з посади голови Херсонської обласної ради", - сказав перший заступник голови облради Василь Зеленчук.

За підсумками таємного голосування відставку Путілова підтримали 38 депутатів з 41 присутнього на той момент у сесійній залі, 3 депутати утрималися.

Серед депутатів, які проголосували за звільнення Путілова з посади голови облради - представники депутатських фракцій ВО "Батьківщина", "Наш край", "Самопоміч", "Опозиційний блок", "Радикальна партія Ляшка" та УКРОП.  

Депутати від "Блоку Петра Порошенка" після закриття головою облради Путіловим сесії залишили сесійну залу.

Сесія обласної ради була закрита головуючим на ній головою облради Андрієм Путіловим у зв'язку з тим, що більшість депутатів не хотіла голосувати за ухвалений на президії облради порядок денний сесії.

Усього в Херсонській обласній раді 64 депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-