Мукачівська справа: суд перенесли на 21 вересня

Мукачівська справа: суд перенесли на 21 вересня

Укрінформ
Сьогодні, 9 вересня, в Мукачівському міськрайонному суді відбувалося чергове засідання у так званій «мукачівській справі». До розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу (тримання під вартою) для бійців ПС судді не перейшли, вони без пояснень залишили залу. Пізніше судовий виконавець оголосив про наступну дату засідання – 21 вересня.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу розповів адвокат бійців "Правого сектору", яких судять у цій справі, Роман Бухтояров.

"Засідання розпочалося із мого клопотання про зміну запобіжного заходу. Не розглянувши його, судді разом із прокурорами залишили залу суду, її пізніше заблокували поліцейські: туди не запускали нікого і не випускали. Фактично, поліція зірвала судове засідання. Згодом судовий виконавець оголосив про наступну дату засідання - 21 вересня. З тим усі й розійшлися", - сказав Бухтояров.

На наступному засіданні, за словами адвоката, захист знову подаватиме клопотання про зміну запобіжного заходу для бійців ПС, які утримуються під вартою.

Як повідомлялося, сьогодні на засіданні у "мукачівській справі" були заворушення із штовханиною та блокуванням зали суду. Залу блокували активісти, вимагаючи розгляду справи. У процесі блокування одному із активістів стало зле через напад епілепсії, йому викликали швидку.

Як повідомляв Укрінформ, у Мукачівському міськрайонному суді триває розгляд справи про  стрілянину 11 липня. 4 підсудних бійців Правого Сектору, які брали участь у тих подіях, наразі перебувають в Ужгородському СІЗО. Адвокати вимагають для них зміни запобіжного заходу через те, що хлопці були важко поранені, й у СІЗО їм  не може бути забезпечений належний медичний догляд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-