"Таємні тюрми": представники ООН оглянули приміщення СБУ на Запоріжжі

Фото
Укрінформ
Делегація підкомітету ООН з недопущення катувань зустрілась з керівництвом Запорізького управління Служби безпеки України та оглянула приміщення адміністративної будівлі.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Начальник управління довів до відома представників ООН, що факти незаконного затримання й утримання під вартою неприпустимі, оскільки співробітники діють виключно у правовому полі. Також членам делегації було наголошено на відсутності слідчого ізолятора при обласному управлінні СБУ", - йдеться у повідомленні.

Члени підкомітету ООН отримали доступ до всіх приміщень, які вони забажали оглянути, та ознайомились з маршрутом конвоювання затриманих.

У ході розмови з керівництвом управління членам делегації були надані вичерпні відповіді на всі питання, які їх цікавили. Під час візиту з боку представників ООН щодо огляду приміщень зауважень не надходило.

Як повідомлялося, раніше міжнародні правозахисні організації Amnesty International і Human Rights Watch заявили про "таємну в'язницю" під управлінням СБУ, у якій катують людей.

Голова СБУ Василь Грицак під час спілкування з пресою у Харкові 1 вересня це категорично спростував, наголосивши, що Служба безпеки діє виключно у правовому полі.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-