Суд випустив із СІЗО прокурора, затриманого на хабарі

Суд випустив із СІЗО прокурора, затриманого на хабарі

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області скасував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і, відповідно, заставу в 2 мільйони гривень стосовно підозрюваного у вимаганні й отриманні неправомірної вигоди екс-заступнику прокурора Одеської місцевої прокуратури № 4 (Суворовський район Одеси) Валерію Білому.

Про це в середу повідомила Укрінформу речниця облпрокуратури Інна Верба.

"Апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу й скасував міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного. Підсудний вийшов на свободу", - зазначила Верба.

Речниця прокуратури також констатувала, що "можливості касаційного оскарження рішення апеляційної інстанції законом не передбачено".

Нагадаємо, першого заступника прокурора Одеської місцевої прокуратури №4, що добивався неправомірної знижки орендної ставки для своєї дружини, звільнили з посади і притягнули до відповідальності. Приморський райсуд Одеси розглянув клопотання слідчого й санкціонував арешт підсудного на 60 діб з можливим внесенням застави в 2 мільйони гривень.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Зокрема, з’ясовано, що "прокурор отримав від представника підприємства неправомірну вигоду у вигляді знижки на оренду приміщень загальною площею понад 200 кв. метрів. Орендарем приміщень, згідно з документами, є родич прокурора", - повідомили в прес-службі Одеської облпрокуратури.

Раніше повідомлялося, що під час робочої поїздки до Одеси 17 червня Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про наміри очистити прокуратуру від корупціонерів. Тоді Луценко пообіцяв скоротити значну кількість кадрів через невідповідність майна легальним доходам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-