Делегація ООН з недопущення катувань оглянула слідчий відділ СБУ

Делегація ООН з недопущення катувань оглянула слідчий відділ СБУ

Фото
Укрінформ
Делегація Підкомітету Організації Об’єднаних Націй з недопущення катувань оглянула у Львові корпус слідчого відділу СБУ на вулиці Степана Бандери поруч з «Тюрмою на Лонцького».

Про це повідомляє прес-центр СБ України. 

"Зокрема до відома членів делегації довели інформацію про відсутність слідчого ізолятора при обласному управлінні СБУ. Також члени делегації ознайомилися із порядком проведення процесуальних дій по затриманню осіб, слідчих дій в межах приміщень слідчого відділу із затриманими та особами, що тримаються під вартою. Представники ООН мали змогу ознайомитися із журналами обліку відвідувачів корпусу слідчого відділу, реєстрації прибуття і вибуття, взятих під варту (або затриманих)", - йдеться в повідомленні.

Також керівництво Управління СБУ у Львівській області дало вичерпні відповіді щодо механізму занесення відомостей у журнали, проведення процедури затримання осіб, процесуального оформлення самого затримання, виклику адвокатів, перебування в цей час затриманих.

Крім того членам делегації роз’яснено порядок, терміни проведення процесуальних та слідчих дій в приміщеннях відділу із затриманими та особами, що тримаються під вартою.

Після цього представники ООН отримали доступ до тих приміщень слідчого відділу, котрі вони забажали відвідати, і подивилися, де провадяться процесуальні та слідчі дії. Також члени делегації відвідали внутрішнє подвір’я корпусу слідчого відділу для з’ясування маршруту конвоювання затриманих.

Нагадаємо, що під час спілкування з пресою у Харкові Голова СБУ Василь Грицак наголосив, що у СБ України не існує «таємних в’язниць», а Служба діє виключно у правовому полі, як українському, так і міжнародному.

Робота делегації Підкомітету ООН в Україні триває.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-