Рибні патрулі оснастять на 200 мільйонів

Рибні патрулі оснастять на 200 мільйонів

Укрінформ
Держрибагентство України розпочинає другий етап запуску рибоохоронного патруля.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповів голова Держрибагентства Ярема Ковалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будучи окриленими результатами нашого пілотного проекту в Київській області, ми розпочинаємо другий етап організації рибного патруля, який складатиметься з кількох елементів, перший з яких – ми розпочали процедуру звільнення усіх керівників територіальних управлінь рибоохорони», - сказав Ковалів.

За його словами, процедура звільнення керівників територіальних управлінь рибоохорони складна, оскільки таке рішення потребує погодження з Мінагрополітики та керівниками областей.

«23 серпня листи з проханням погодити такі рішення було надіслано на адресу відповідних структур», - сказав Ковалів.

Окрім цього, Держрибагентство розпочало набір у рибоохоронний патруль Одеської та Херсонської областей.

«Ми вирішили розпочати з цих областей, оскільки ситуація з нелегальним виловом риби там є доволі складною. Окрім цього, на створення такого патруля є запит місцевої влади та громадськості. Зважаючи на обмеженість матеріально-технічних ресурсів, ми вирішили розпочати з басейну Дніпра та морського узбережжя», - зазначив посадовець.

На матеріально-технічне оснащення рибоохоронного патруля в масштабах України, за його словами, потрібно 200 млн грн.

«Є домовленість із міністром аграрної політики та Мінфіном, що такі ресурси будуть виділені з коштів Мінагрополітики напряму», - зазначив Ковалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-