Суд арештував екс-заступника прокурора Білого: застава - два мільйони

Суд арештував екс-заступника прокурора Білого: застава - два мільйони

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси задовольнив клопотання слідчого прокуратури про обрання міри запобіжного заходу стосовно затриманого правоохоронцями екс-заступника прокурора Суворовського району Валерія Білого, який вимагав неправомірної вигоди від орендодавця для члена своєї родини.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу речниця Одеської облпрокуратури Інна Верба.

"Приморський райсуд Одеси виніс ухвалу - задовольнити клопотання слідчого і взяти під варту колишнього першого заступника прокурора Одеської місцевої прокуратури №4, що добивався від представника підприємства зниження орендної ставки для своєї дружини, обіцяючи власнику приміщення певну допомогу", - зазначила Верба.

Втім, ухвалою суду передбачено, що підсудний може бути звільнений від 60-добового арешту, якщо за нього внесуть заставу в розмірі 2 мільйони гривень, уточнила речниця прокуратури.

Нагадаємо, співробітники прокуратури та УСБУ в Одеській області задокументували 1 вересня факт одержання неправомірної вигоди першим заступником керівника Одеської місцевої прокуратури № 4. Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що під час робочої поїздки до Одеси 17 червня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про наміри очистити прокуратуру від корупціонерів. Тоді Луценко, пообіцявши скоротити значну кількість кадрів через невідповідність майна легальним доходам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-