ОБСЄ фіксує зниження рівня насильства на Донбасі за останні два дні

ОБСЄ фіксує зниження рівня насильства на Донбасі за останні два дні

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала значне зниження насильства у зоні бойових дій на Донбасі після досягнення домовленості про припинення вогню з 1 вересня.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає кореспондент Укрінформу.

"Сторони знову повторили свої зобов'язання не порушувати режим припинення вогню. Ми фіксували такі обіцянки й минулого року і це допомогло значно зменшити рівень насильства на період приблизно два місяці. За два дні ми зафіксували значне зниження рівня насильства, але ще дуже рано казати, що сторони будуть відповідально дотримуватися режиму припинення вогню", - сказав Хуг.

Водночас він зауважив, що це можливо. І навів приклад виконання такої домовленості в одній з найгарячіших точок  - Ясинуватій.

"Обидві сторони минулої п'ятниці погодилися припинити вогонь у Ясинуватій - найкривавішій гарячій точці на Донбасі - для того, щоб дозволити конвою допомоги прибути у цей район. І вони дійсно не стріляли", - констатував Хуг.

Він зазначив, що у Ясинуватій спостерігачі СММ ОБСЄ пересвідчилися у спроможності Спільного центру з контролю та координації успішно виконувати поставлені перед ним завдання.

"За умови належної роботи СЦКК можна досягти стійкого припинення вогню, потрібно лише бажання, щоб це сталося", - резюмував заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-