Антитруханівський майдан: поліція відпустила чотирьох одеситів

Антитруханівський майдан: поліція відпустила чотирьох одеситів

Укрінформ
Чотирьох учасників сутички на Думській площі, що сталася при нападі на учасників мирної акції протесту і знесенні їх наметового містечка, опитали у Приморському відділі поліції й відпустили. Лише стосовно одного з них складено акт про дрібне хуліганство.

Про це повідомила Укрінформу заступник керівника відділу комунікацій Одеського облуправління Національної поліції України Анастасія Якубенко.

"Співробітники поліції розслідують конфліктну ситуацію, що сталася на Думській площі в Одесі. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Встановлюються всі обставини події, про свою участь в якій дали пояснення четверо громадян, доставлених до Приморського відділу поліції", - зазначила Якубенко.

Стосовно дій одного з цих громадян складено протокол відповідно до ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення, додала офіцер поліції.

У свою чергу, громадський діяч Сергій Гуцалюк, який зазнав  травм від нападників на учасників мирної акції протесту, заявив Укрінформу, що подав заяву до поліції про притягнення до кримінальної відповідальності організаторів бійні при знесенні наметового містечка.

"Я вказав у заяві до поліції, що керували великою групою нападників Євген Рєзвушкін і Тодор Пановський. Виконуючи замовлення влади про знесення наметовго містечка, невідомі "тітушки" завдали багатьох травм і мені, й іншим учасникам "Антитрухановського майдану". З огляду на це, довелось також звернутися до бюро судово-медичної експертизи, висновки фахівців якого знадобляться при розслідуванні цієї бійні", - уточнив Гуцалюк.

Як повідомляв Укрінформ, очільник Одеської поліції Гіоргі Лорткіпанідзе заявив, що під час конфлікту на Думській площі ряд осіб з обох сторін отримали тілесні ушкодження.

"Оцінку обставин і дій осіб, що брали участь у сутичках навпроти адмінбудівлі мерії, буде дано Слідчим управлінням ГУНП в Одеській області. Наразі кримінальне провадження за фактами хуліганства розпочато Приморським райвідділом поліції Одеси", йдеться в офіційному повідомленні облуправління поліції.

Фото: М.Аксанюк/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-