На Донеччині поліцейські впізнали бойовика по взуттю

На Донеччині поліцейські впізнали бойовика по взуттю

Укрінформ
У місті Селідове Донецької області поліцейські визначили бойовика по російських берцях.

Про це у вівторок повідомили у Покровському відділі поліції Донецької області.

"Правоохоронці, які оперативно прибули на виклик про сімейну сварку, не лише врегулювали конфлікт, а й з'ясували, що один з правопорушників у травні 2014 року брав участь у незаконних озброєних формуваннях. Приводом придивитися до чоловіка ближче стало його взуття, в якому поліцейські впізнали армійські черевики сусідньої держави", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці розповіли, що в чергову частину Селідовського відділення поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що в її будинку сваряться двоє людей. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Поліцейські встановили, що сварку влаштували батько і син, і провели з ними профілактичну розмову, але під час спілкування поліцейські зазначили, що 28-річний хлопець взутий у берці російського зразка.

Співробітники поліції перевірили його на причетність до участі у незаконних озброєних формуваннях (НВФ). Було встановлено, що справді 2014 року він ніс службу в одному з підрозділів НВФ "ДНР": чоловік чергував на блокпосту у населеному пункті Карлівка з автоматичною зброєю в руках і здійснював контрольно-перепускний режим до Донецька.

Він розповів, що 2014 року звільнився з шахти і познайомився з чоловіком, який запропонував йому роботу у "ДНР". За це найманцеві пообіцяли 5000 гривень на місяць. Він погодився, проте попрацював всього близько двох тижнів - замість обіцяних грошей йому заплатили лише 200 гривень за тиждень. Після звільнення чоловік виїхав до Москви, де перебував до січня 2016 року, але потім повернувся додому в Селідове.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Бойовику загрожує до 15 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-