Поліція Донеччини на три доби переходить у посилений режим

Поліція Донеччини на три доби переходить у посилений режим

Фото
Укрінформ
Напередодні 1 вересня правоохоронці перейшли на посилений варіант несення служби. У заходах безпеки задіяно весь особовий склад поліції області.

Про це інформує прес-служба обласного управління поліції.

"Безпосередньо у День знань на вулиці для забезпечення публічного порядку вийдуть до 1,5 тисяч поліцейських, крім того на чергування до кожної з 550 шкіл буде спрямовано співробітника поліції", - йдеться в повідомленні.

Начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін зібрав на нараду керівників усіх служб та підрозділів та визначив першочергові завдання на цей період.

31 серпня та 1 вересня на території Донеччини проходитиме оперативно-превентивне відпрацювання. Безпеку та спокій мешканців Донеччини цілодобово охоронятимуть додаткові сили поліції. Створено бронегрупи, які патрулюватимуть міські вулиці разом з групами швидкого реагування та патрульною поліцією – у тих містах, де вона працює.

Відділ швидкого реагування та батальйон спецпризначення ГУНП в Донецькій області перебувають у стані бойової готовності та можуть бути швидко перекинуті у будь-яку точку регіону. Спецтехніка готова до виїзду.

Сьогодні кожний підрозділ пройшов інструктаж та заступив на охорону публічної безпеки. Також посилено контроль на блокпостах регіону. Автошляхи, особливо на лінії розмежування, патрулюють "мобільні блокпости".

"У зоні найбільшої уваги поліції – населені пункти на лінії розмежування. Тут працюватимуть 37 шкіл, куди ходитимуть 6,5 тисяч дітей. Наразі триває обстеження території шкіл спільно з ДСНС на предмет наявності вибухонебезпечних предметів", - йдеться у повідомленні.

За словами Аброськіна, у подібному режимі поліція працюватиме не тільки 1 вересня, але й увесь навчальний рік, аби діти мали змогу вчитися та розвиватися у безпеці. Потужні превентивні заходи не припинятимуться доти, поки цього потребує сьогодення.

Всього на контрольованій території Донеччини з 1 вересня запрацюють понад 550 шкіл, в них вчитимуться більше 150 тисяч дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-