Суд розглядає по суті справу організаторів

Суд розглядає по суті справу організаторів "Одеської народної республіки"

Укрінформ
Колегія Малиновського райсуду Одеси розпочала 30 серпня слухання по суті кримінальної справи групи осіб, яких прокуратура обгрунтовано звинувачує у спробі проголошення так званої "Одеської народної республіки", підготовці до підриву мостів, інших об'єктів та убивства громадських діячів.

На лаві підсудних - четверо проросійськи настроєних громадян, очолюваних екс-депутатом Одеської міськради Олександром Луценком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідством встановлено, що підсудні Олександр Луценко, Ігор Махіненко, Ігор Янковський, Віктор Жуковський і ще п’ять осіб, що мали досвід воєнних дій в Афганістані, готували в 2015 році захоплення влади в Одеській області та фізичну ліквідацію політичних опонентів. Зокрема, Луценко закликав до "другої російської весни", діючи за відповідними вказівками спецагентури з території самопроголошених "ДНР" і "ЛНР". Терористи мали здійснити силове захоплення адмінбудівель, державних установ, військових частин, відділень міліції, прикордонних частин, фізично усунути ряд місцевих громадсько-політичних діячів, а також підірвати мости через Дністровський лиман і ріку Дністер тощо. Однак зловмисники були викриті й затримані співробітниками СБУ", - зазначив державний обвинувач.

Підсудним інкриміновано скоєння злочинів, спрямованих на насильницьке захоплення державної влади у складі терористичної організації, посягання на життя державного чи громадського діяча та інших, згідно зі статтями 109, 112, 258, 258-3, 260, 262, 263, 341 Кримінального кодексу України.

Як відомо, п'ять членів терористичної групи Череп, Назаренко, Полез, Коломійцев і Шеламов, які, за даними звинувачення, були учасниками одеського "антимайдану", а потім завербовані Луценком і його подільниками, торік уже постали перед судом і визнані винними у скоєнні злочинів, передбачених статтями 109 і 263 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-