Сьогодні роми покинуть Лощинівку, транспорт підготувала РДА

Сьогодні роми покинуть Лощинівку, транспорт підготувала РДА

Укрінформ
Сьогодні, 29 серпня, сім'ї ромів залишать село Лощинівка Одеської області, де було вбито малолітню дівчинку. Ізмаїльська РДА підготувала для цього транспорт.

Про це в ефірі "112 Україна" розповіла голова Ізмаїльської РДА Валентина Стойкова.

"Досягнуто домовленості, що ромські сім'ї самостійно покинуть село. Для них з ранку буде підготовлено транспорт, і вони виїдуть. Це було самостійне рішення - вони самі розуміють, що далі у цьому селі жити не зможуть. І наше завдання убезпечити їх", - сказала Стойкова.  

Вона відзначила, що станом на вчорашній вечір ситуація була спокійною. "Триває слідство, порушено кримінальну справу у зв'язку з безладами щодо руйнування і знищення чужого майна", - зазначила Стойкова.

Голова Ізмаїльської РДА також розповіла, що із восьми сімей, які жили у Лощинівці, тільки дві мали власну нерухомість, інші орендували житло.

Стойкова повідомила, що адміністрація Ізмаїльського району бере на себе вирішення проблеми і займатиметься розселенням цих людей.

Вона також уточнила, що підозрюваний у вбивстві ром спочатку зізнався у скоєному, потім відмовився від своїх слів. Наразі він знаходиться у СІЗО.

Як повідомлялося раніше, поліція погодилася виселити ромів с. Лощинівки на вимогу місцевої громади, яка зажадала виселення після жорстокого вбивства дівчинки.

За підозрою у вбивстві затриманий 20-річний ром. Відкрито кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство малолітньої дитини, пов'язане із згвалтуванням і насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-