АТО: на

АТО: на "донецькому" фронті тривають інтенсивні бої

Карта
Укрінформ
В зоні АТО впродовж минулої доби складною ситуація була на північних околицях окупованої Горлівки, у Зайцевому та Майорську, де використовувалася бронетехніка та міномети.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу на Луганському напрямку відбулось 9 ворожих обстрілів з боку бойовиків, що підтримуються Росією, 3 з них – із важкого озброєння. У районі Попасної і в Станиці Луганській незаконні збройні формування використовували міномети, гранатомети і стрілецьку зброю. Крім того, у Попасній зафіксовано діяльність снайпера противника, а у районі Бахмутської траси було спокійно", - зазначив Лисенко.

Він зазначив, що на Донецькому напрямку тривають бойові дії високої інтенсивності. Зафіксовано 26 обстрілів бойовиків, зокрема 17 – з мінометів. Артилерія застосовувалася двічі – у Луганському та в районі Донецького аеропорту. Міномети застосовувалися вздовж усієї лінії фронту.

Лисенко підкреслив, що найгарячіше вчора було на північних околицях окупованої Горлівки, у Зайцевому та Майорську, де використовувалася бронетехніка та міномети: "За підрахунками Генштабу, по захисниках Зайцевого противник випустив більше 100 мін впродовж доби. В Авдіївці, головній "гарячій точці" минулих тижнів, важке озброєння застосовувалося рідше. Більшою мірою бандформування обстрілювали позиції сил АТО у промзоні з гранатометів та кулеметів. Середня тривалість кожної з таких атак – одна година".

За словами речника, на Маріупольському напрямку зафіксовано 24 ворожих обстріли, зокрема 9 – з важкого озброєння. Найгарячішими ділянками були: район Мар’їнки-Красногорівки та Широкине.

"На обох ділянках найбільша активність ворога припадає на темну пору доби, тоді незаконні збройні бандформування застосовують міномети. Також у Широкиному бойовики провели артилерійський обстріл сил АТО. У Мар’їнці був активним снайпер противника, по одному мінометному обстрілу наших позицій фіксувалося у Тарамчуці, Талаківці та Водяному", - розповів Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-