У Харкові згоріли швейний цех і магазин

У Харкові згоріли швейний цех і магазин

Відео
Укрінформ
Швейний цех і магазин згоріли в одноповерховій прибудові до 9-поверхового студентського гуртожитку по провулку Шота Руставелі в центральній частині Харкова.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів помічник начальника Головного управління держслужби з НС у Харківській області полковник Ігор Лупандін.

"Пожежна сигналізація спрацювала близько 6-ї ранку. На місці виявлено, що площа пожежі в одноповерховому будинку, де розміщувалися швейний цех і магазин - близько 200 кв. метрів. У вихідний день у приміщеннях людей не було, але зберігалася велика кількість легкозаймистих речей: ємності з клеєм, картон, тканини... У деяких місцях горів розлитий клей, що ускладнювало доступ до осередку вогню", - зазначив Лупандін.

За його словами, спочатку пожежу гасили чотири відділення вогнеборців на автоцистернах.

"Однак через підвищений рівень складності пожежі прибули ще чотири пожежні підрозділи на автоцистернах, дві автодрабини і два аварійно-рятувальні автомобілі. Всього в ліквідації вогню брали участь 40 рятувальників", - додав Лупандін.

За його словами, через сильне задимлення пожежники працювали в апаратах захисту органів дихання.

"З верхніх поверхів гуртожитку було евакуйовано 35 осіб. Медична допомога знадобилася 31-річній жінці, яка отруїлася чадним газом, її було госпіталізовано", - сказав Лупандін.

Як стало відомо, пожежу локалізували через три години: причина загоряння та сума завданих збитків встановлюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-