У конфлікті Харківобленерго з транспортниками розбиратиметься прокуратура

У конфлікті Харківобленерго з транспортниками розбиратиметься прокуратура

Укрінформ
У конфлікт між харківськими комунальниками і "Харківобленерго" втрутиться прокуратура.

Про це сказав журналістам голова Харківської ОДА Ігор Райнін, коментуючи відключення міського електротранспорту за борги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я доручив прокурору області особисто розібратися в тому, що відбувається між КП "Міськелектротранс" та ВАТ "Харківобленерго". Переконаний, що прокуратура дасть правову оцінку події", - зазначив Райнін.

За його словами, головне завдання - "пасажири не повинні страждати".

"Уже в понеділок всі тролейбуси і трамваї в місті вийдуть на маршрути", - пообіцяв губернатор.

Ініціативу Райніна підтримав мер Харкова Геннадій Кернес: "Компетентні органи повинні повернути харків'янам можливість користуватися електротранспортом в повному обсязі, а міська влада зробить все можливе, щоб харків'яни не були заручниками ситуації".

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 27 серпня компанія "Харківобленерго" відключила шість тягових підстанцій, які забезпечують електроенергією наземний міський електротранспорт. Стоять всі трамваї Салтівського депо - в найбільш густонаселеному районі міста, і рухомий склад тролейбусного депо в районі ХТЗ.

За розпорядженням міської влади, перевізники вивели на маршрути додаткові автобуси.

Перший заступник директора КП "Міськелектротранссервіс" Віктор Громикін пояснює неможливість погасити борг у більш як 40 млн грн тим, що "в цьому році держава не компенсує перевезення пільгового контингенту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-