Головбуха управління праці підозрюють у привласненні майже 700 тис. грн

Головбуха управління праці підозрюють у привласненні майже 700 тис. грн

Укрінформ
Посадовій особі Головного управління Держпраці у Донецькій області повідомлено про підозру у привласненні майже 700 тис. грн. бюджетних коштів.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Встановлено, що 45-річна жінка, перебуваючи на посаді головного бухгалтера Головного управління Держпраці у Донецькій області, вносила до офіційних документів про нарахування заробітної плати неправдиві відомості... Таким чином, чиновник, спільно з 5 особами, заволоділа бюджетними коштами на суму майже 700 тис. грн», - сказано в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що попередньо домовившись з п'ятьма особами, чиновник нараховувала їм заробітну плату, хоча останні фактично не працювали. Надалі, нараховану зарплату жінка знімала з карток і залишала собі.

Крім того, бухгалтер вимагала та одержала у начальника одного з управлінь гроші за збільшення відсотка премій його підлеглим під час нарахування заробітної плати.

На даний час посадовій особі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 1,2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Красноармійської місцевої прокуратури триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-