Бойовики кинули на авдіївську промзону одразу кілька батарей

Бойовики кинули на авдіївську промзону одразу кілька батарей

Карта
Укрінформ
Основні бойові дії на Донецькому напрямку розгорнулися в авдіївській промзоні.

Про це розповів на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Інтенсивні обстріли з боку противника тривали безперервно протягом 10 годин, як в світлу, так і в темну пору доби. Окупанти застосовують артилерію різних калібрів та систем, що свідчить про зосередження одразу кількох батарей у прифронтовій смузі. Кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння перевищує позначку "100", - зазначив він.

Крім того, за словам Лисенка, низка ворожих обстрілів відбулася у Луганському, під Горлівкою, на ділянці фронту Піски-Опитне, де, зокрема, окупанти застосовували міномети і бронетехніку.

Речник також повідомив, що окупанти знову обстріляли з великокаліберної 152-мм артилерії тиловий район: "Цього разу це було с. Архангельське Ясинуватського району (20 км від фронту). Ще до світанку впродовж двох серій обстрілів окупанти випустили більше 100 снарядів".

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони, цей злочинний наказ на відкриття стрільби видав російський Генштаб.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 18 ворожих обстрілів, зокрема 10 – з важкого озброєння.

Лисенко також повідомив, що на Маріупольському напрямку активні бойові дії тривають на крайній півночі та півдні: це Мар’їнський район та ділянка фронту Павлопіль-Широкине. На обох рубежах противник активно застосовує міномети, здебільшого в темну пору доби.

Українські війська відкривали вогонь у відповідь. Найбільше ворожих обстрілів відбулося саме у Мар’їнці (зокрема, на КПВВ) та прилеглих районах. Всього вчора на Маріупольському напрямку стався 21 ворожий обстріл, зокрема 5 мінометних.

На Луганському напрямку за минулу добу сталося 9 ворожих обстрілів, зокрема 1 мінометний.

Лисенко уточнив, що два ворожих обстріли зафіксовано в Станиці Луганській. Під час обох противник застосовував бронетехніку, а під час другого – ще й міномет.

Під Щастям та на Бахмутській трасі, за словами речника, було спокійно.

Під обстріл з боку НЗФ потрапив зачинений КПВВ "Золоте". Вогонь вівся зі сучасної снайперської гвинтівки АСВК російського виробництва.

Найбільшу активність ворог вже традиційно проявив у Попаснянському районі, декілька разів порушивши режим тиші на кількох ділянках фронту. Важке озброєння, на відміну від минулих днів, при цьому не застосовувалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-