На Харківщині згорів барак на 12 квартир, погорільців розселять

На Харківщині згорів барак на 12 квартир, погорільців розселять

Укрінформ
Одноповерховий житловий будинок барачного типу з 12 квартирами повністю згорів вночі в селі Наталине Красноградського району Харківської області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів помічник начальника Головного управління держслужби з НС у Харківській області полковник Ігор Лупандін.

"Повідомлення про пожежу надійшло о 02.15. Усі конструкції будинку були виконані з дерева, тому вогонь швидко поширився і знищив усю будівлю. До того ж, жителі серед ночі не відразу зрозуміли, в чому справа, і викликали рятувальників із запізненням. Коли пожежні прибули на місце, вогонь уже охопив усі 12 квартир і дах будинку площею 560 кв. м", - зазначив Лупандін.

За його словами, в ліквідації вогню було задіяно 3 пожежно-рятувальні відділення у складі 16 осіб особового складу.

"Також було залучено пожежну техніку і працівників Красноградського лісгоспу, добровільні пожежні команди фірми "Красноградський млин" і Красноградського комунального підприємства "Водоканал", близько 10 волонтерів", - додав Лупандін.

За його словами, пожежу було локалізовано о 04:19, а о 10:06 повністю ліквідовано.

"Жертв і постраждалих немає. Причина пожежі і сума шкоди встановлюються", - сказав Лупандін.

Як повідомив кореспондентові Укрінформу перший заступник голови Красноградської райдержадміністрації Валерій Кицюк, погорільців розселять у порожні будинки, які є на балансі сільради.

"Щойно закінчила роботу спеціально скликана комісія у складі представників соціальних служб та житлово-комунального господарства. Члени комісії вирушать у село Наталине, де оглянуть порожні приміщення, які знаходяться на балансі сільради. Ці приміщення будуть терміново відремонтовані і передані людям, які втратили житло в результаті пожежі", - зазначив Кицюк.

За його словами, на момент пожежі в бараці проживало п'ять родин: дев'ятеро дорослих і двоє дітей у віці до 12 років.

"Під час пожежі ніхто не постраждав. Всі мешканці доставлені, за їхнім бажанням, до рідних, хоча їм відразу ж було запропоновано оселитися в готелі в райцентрі", - додав Кицюк.

За його словами, подібну пожежу у будинку старої споруди було зафіксовано і три роки тому: "На жаль, коштів на відселення з бараків не вистачає".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-