За поліцейських з Кривого Озера взялася обласна прокуратура

За поліцейських з Кривого Озера взялася обласна прокуратура

Укрінформ
Прокуратура Миколаївської області розпочала досудове розслідування щодо перевищення службових повноважень співробітниками Кривоозерського відділення поліції, при затриманні якими загинув мешканець Кривого Озера.

Як повідомили "Українській правді" в прес-службі обласної прокуратури, з метою уникнення суспільного напруження, прокурором області Тарасом Дунасом невідкладно у смт. Криве Озеро було скеровано слідчу групу з числа слідчих слідчого управління прокуратури області на чолі з заступником прокурора області Степаном Божилом.

Відразу слідчим відділом прокуратури Миколаївської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами Кривоозерського відділення поліції ГУ Національної поліції у Миколаївській області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України.

Тіло потерпілого направлено для проведення судово-медичної експертизи до Миколаївського обласного бюро судово-медичних експертиз з метою встановлення реальної причини смерті.

"У рамках кримінального провадження буде надано належну правову оцінку працівникам поліції, з якими наразі тривають слідчі дії", - запевняють у прокуратурі.

На даний час слідчими проводяться першочергові слідчі дії (допити, призначення судово-медичних експертиз тощо) для повного, всебічного та об’єктивного встановлення обставин події. 

"Окрім того, у зв’язку із зазначеними подіями у четвер, 25 серпня, о 09.00 годин у приміщенні Кривоозерського відділу Первомайської місцевої прокуратури (вул. Шевченка, 15) відбудеться прийом громадян заступником прокурора області Божилом, заступником начальника Нацполіції в області Артуром Гаспаровим та працівниками управління внутрішньої безпеки Нацполіції з метою встановлення інших фактів щодо неправомірних дій з боку працівників поліції", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у Кривому Озері в ніч на середу молодий чоловік загинув при затриманні 6 поліцейськими на власному подвір'ї. За повідомленням миколаївського видання, чоловіка почали бити прямо на очах у дружини, його матері та двох дітей і забили до смерті.

Всі шестеро поліцейських були затримані. Але кілька сотень місцевих мешканців ледь не вчинили з ними самосуд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-