У День Незалежності киян охоронятимуть 5 тисяч силовиків

У День Незалежності киян охоронятимуть 5 тисяч силовиків

Укрінформ
У День Незалежності України, 24 серпня, для охорони громадського порядку та гарантування безпеки киян під час масових заходів будуть задіяні близько 5 тисяч силовиків.

Про це на брифінгу у понеділок заявив начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Задіяно буде 5 тисяч правоохоронців  - і працівники Нацполіції в місті Києві, і військовослужбовці Нацгвардії,” - сказав Крищенко.

Він поінформував, що з понеділка всіх працівників Головного управління Нацполіції у Києві було переведено на “посилений варіант несення служби”.

“Це посилені наряди, посилені слідчо-оперативні групи, посилення несення служби безпосередньо в районних управліннях”, - додав Крищенко.

За його словами, напередодні святкування Дня Незалежності, а також безпосередньо 24 серпня буде проведена перевірка за допомогою кінологів та експертів місць наймасовіших заходів.

“Буде задіяно кілька груп вибухотехніків, експертів, експертних служб, кінологів, які напередодні святкування, а також саме 24 серпня перевірять усі місця, де будуть проходити всі масові заходи у Києві”, - зазначив він.

Як підкреслив Крищенко, у інших містах, де будуть  проводитися такі ж масові заходи, все буде проводитися аналогічно.

До того ж, як він додав, у День Незалежності України у місцях масових заходів будуть встановлені металодетектори та буде проводитися перевірка документів громадян.

“При проведенні масових заходів ми будемо перевіряти всіх осіб для доступу в місця, де будуть проводитися великі заходи. Майдан Незалежності буде оточено, буде встановлено рамки металошукачів”, - сказав Крищенко.

Він додав, що також буде проводитися перевірка документів киян та гостей столиці.

“Будемо проводити поверхневу перевірку. Прошу киян та гостей столиці з розумінням поставитися до цих заходів, по можливості мати при собі документи”, - наголосив Крищенко.

За його словами, це потрібно для того, “щоб всі по можливості могли почуватися себе безпечно при святкуванні Дня Незалежності України”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-