У Кличка склали для військової техніки безпечний для доріг маршрут

У Кличка склали для військової техніки безпечний для доріг маршрут

Укрінформ
Столична влада розробила план транспортування військової техніки під час параду на День Незалежності.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи ситуацію з пошкодженням асфальтобетонного покриття військовою технікою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я звертаюся до всіх, ми знаходимо в цих непростих умовах і кошти і можливості для того, щоб покращити комфорт Києва. Ми сконцентрувались на нових дорогах, ми відкриваємо нові дороги. Що стосується параду, то ми узгоджуємо наші дії, для того щоб з мінімальними збитками для інфраструктури міста проходили ті чи інші заходи в Києві. Ми розробили план транспортування військової техніки на Хрещатик, який в жодному випадку не повинен пошкодити свіжий асфальт"", - сказав Кличко.

Водночас, як зазначив директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густелєв, асфальтобетонне покриття на ділянках вулиць, де проходила військова техніка, буде руйнуватися із часом.  

"На жаль, більшість руйнувань, які на сьогоднішній день є, вони будуть відображатися з часом. Сьогодні певні сліди від проїзду металевих частин, вони будуть відображатися з часом, будуть з’являтися тріщини, буде з’являтися накопичення вологи і будуть відповідні руйнування", - сказав Густелєв.

За його словами, найбільше пошкоджені ділянки на бульварі Шевченка, площі Перемоги, вулицях Жилянській і Чорновола.

Водночас, він наголосив, що конфлікту з Міністерством оборони як такого немає.

"На сьогоднішній день є певні пошкодження, але мова не йде про якийсь конфлікт чи претензії. Мова йде про те, що необхідно технічній службі, яка забезпечує будь-які відповідні чи то паради, чи заходи на території міста Києва, просто треба технічній службі планово готувати і не допускати пошкоджень покриття, використовуючи при цьому гумові накладки. Мова йде про технічні негаразди, конфлікту немає", - зауважив він.

Крім того, він зазначив, що на День Незалежності дещо будуть змінені маршрути, і взагалі підхід до проходу техніки. "Ми на сьогодні продовжуємо обстеження проїзних частин, сьогодні на багатьох ділянках, де проходила техніка, можна побачити відповідні сліди, але це не є, як кажуть, що є конфлікт між Мінобороною і Київавтодором, конфлікту немає як такого. Ми узгоджуємо наші дії для того, щоб з мінімальними збитками для інфраструктури міста проходили ті чи інші заходи", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-