АТО: найгарячіше - у промзоні Авдіївки, Новотроїцькому й Попасній

АТО: найгарячіше - у промзоні Авдіївки, Новотроїцькому й Попасній

Карта
Укрінформ
Потужні обстріли з боку противника вчора відбулися по всій лінії розмежування.

Про це повідомив на щоденному брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО  полковник Андрій Лисенко.

"Епіцентр протистояння - авдіївська промзона, де НЗФ застосовували міномети та великокаліберну ствольну артилерію. Також мінометні обстріли з боку окупантів відбулися на світлодарській дузі та на ділянці фронту Горлівка - Ясинувата. Інтенсивність вогню надзвичайно висока: протягом доби окупанти на Донецькому напрямку випустили по наших позиціях понад 160 мінометних мін", - зазначив він.

За словами Лисенка, всього за минулу добу на Донецькому напрямку стався 21 ворожий обстріл, зокрема 12 - з важкого озброєння.

На Луганському напрямку основні бойові дії вчора велися під Попасною, констатував речник АП.

"І в темну, і світлу пору доби ворог вів обстріли одразу по кількох українських позиціях. При цьому двічі - під Новоолександрівкою та Троїцьким - НЗФ застосовували міномети. Окрім цього, дещо східніше, поблизу Тошківки, надвечір відбувся артобстріл з боку окупантів. Було випущено 8 снарядів. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння", - розповів він.

Щодо Маріупольського напрямку Лисенко зауважив, що найбільш запекле протистояння вчора тривало у Новотроїцькому.

"За 35 хвилин противник випустив по наших позиціях 60 мін та артилерійських снарядів. Вже надвечір на цій же позицій відбувся ще один мінометний обстріл з боку НЗФ. Інші гарячі точки - це Красногорівка та Широкине, де окупанти також активно стріляють з мінометів. Під вогонь важкого озброєння окупантів потрапило с. Солодке. Пошкоджено житловий будинок та господарські будівлі. Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 15 ворожих обстрілів, зокрема 7 - з важкого озброєння", - сказав він.

Вчора в районі проведення АТО були помічені 2 ворожих безпілотники (по одному на Донецькому та Маріупольському напрямках), додав Лисенко.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-