На РАЕС у 2017-му запустять переробку твердих радіоактивних відходів

На РАЕС у 2017-му запустять переробку твердих радіоактивних відходів

Укрінформ
Рівненська АЕС планує наступного року введення в дослідно-промислову експлуатацію комплексу з переробки радіоактивних відходів. Днями проводилися випробування установки цементування комплексу.

Про це інформує прес-служба Енергоатома.

«На Рівненській АЕС 18 серпня відбулись приймальні випробування установки цементування комплексу з переробки твердих радіоактивних відходів (КПРАВ). Комплекс переробки радіоактивних відходів будується на РАЕС спільно з Єврокомісією. На даний момент встановлено обладнання п'яти установок, а саме: вилучення, сортування, пресування, вимірювання активності відходів та цементування. Після проведення пуско-налагоджувальних робіт установки цементування проведено її випробування», - йдеться у повідомленні.

Введення в дослідно-промислову експлуатацію комплексу з переробки РАВ на РАЕС заплановано на 2017 рік.

«Це вирішить питання кондиціювання РАВ, вже накопичених, а також тих, що утворюються в процесі експлуатації станції. Введення в експлуатацію комплексу сприятиме безпеці поводження з РАВ та безпечній експлуатації Рівненської атомної електростанції в цілому. На РАЕС встановлюється обладнання саме української компанії «Енвітек», - зазначили у компанії.

Комплекс має бути дообладнаний установками дезактивації металу та очищення радіоактивно забрудненої оливи. Будівництво комплексу на РАЕС відбувається під контролем компанії, керівництво якої щомісяця проводить наради із залученням представників проектних, будівельних та монтажних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-