Штаб виклав чергові докази

Штаб виклав чергові докази "самообстрілів" бойовиків

Фото
Укрінформ
Протягом першої половини серпня вздовж лінії розмежування сторін спостерігається тенденція до суттєвого загострення ситуації.

Штаб АТО показав чергові докази щоденних багаточисельних фактів порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРДЛО, які зафіксували спостерігачі української сторони СЦКК.

"Нещодавно розкручувалася авантюра із нібито артилерійським обстрілом міста Кадіївки (Стаханова) ЗС України з важкої артилерії. При цьому "кустарщини" з ОРЛО намагалися видати розриви 82-мм мін за обстріл снарядами калібру 152-мм. Робилося це задля приховання того, що обстріл Кадіївки вівся саме з території ОРЛО, що чітко доведено фахівцями української сторони СЦКК та підтверджено спостерігачами СММ ОБСЄ", - зазначається в повідомленні прес-центру АТО.

У штабі наголошують, що це далеко не перший факт "самообстрілів" з боку бойовиків, про які повідомили міжнародним спостерігачам.

"Наведені українською стороною СЦКК свідоцтва, а також наявна у української сторони інформація щодо інших фактів контрпродуктивної діяльності "керівництва" ОРДО/ОРЛО, є яскравим підтвердженням їх реальних намірів і у подальшому за будь-яку ціну підтримувати ескалацію конфлікту на Донбасі", - підкреслюють у прес-центрі.

Крім того, констатує штаб, впродовж останніх двох тижнів українською стороною Спільного центру задокументовані факти застосування НЗФ переносних реактивних систем "Град-П", гранатометів РПГ-27 "Таволга", запалювальних боєприпасів та боєприпасів підвищеної могутності, більша частина яких спрямовується на житлові квартали та домівки мирних мешканців українських міст, містечок та селищ. Від систематичних обстрілів потерпають Мар’їнка, Красногорівка, Торецьк, Майорськ та інші населені пункти.

Фото: прес-центр АТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-