Піротехніки Донеччини отримали допомогу НАТО

Піротехніки Донеччини отримали допомогу НАТО

Укрінформ
У Донецькій області піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій отримали технічну допомогу від НАТО.

Про це у п'ятницю повідомили в ГУ ДСНС України в Донецькій області.

«19 серпня Голова ДСНС України Микола Чечоткін передав піротехнікам ДСНС, які працюють на території Донецької області, технічну допомогу від Північноатлантичного альянсу (НАТО)», - сказано в повідомленні.

Зазначено, що підрозділи ГУ ДСНС Донеччини отримали 4 оперативно-піротехнічні автомобілі легкого типу FORD RENGER P375 для перевезення особового складу та обладнання до місця проведення робіт, а також обладнання для проведення робіт з гуманітарного розмінування.

Отримані: вибухозахисні костюми, індивідуальні засоби захисту, засоби для проведення розмінування вибухових робіт, засоби життєзабезпечення в польових умовах.

Крім того, в підрозділи Головного управління ДСНС в Донецькій області передано два пожежних автомобілі на базі MAN.

За словами Чечоткіна, «сучасне обладнання суттєво збільшить рівень захисту піротехніків під час проведення робіт з гуманітарного розмінування, особливо під час знешкодження мін-пасток та спеціально встановлених вибухових пристроїв, а також підвищить якість виконання робіт з пошуку, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів».

У відомстві нагадали, що піротехнічне обладнання було передане в рамках спільного проекту ДСНС України і НАТО «Надання підтримки проведення гуманітарного розмінування в Україні», започаткованого у жовтні 2014 року в рамках програми НАТО «Наука заради миру і безпеки», за підтримки Місії України при НАТО. Загальна вартість проекту – 928 тис. євро. Також проектом передбачено проведення навчальних тренінгів з гуманітарного розмінування для піротехніків ДСНС за участю міжнародних експертів та інструкторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-