У Харкові фасад будинку прикрасив портрет Наталії Фатєєвої

У Харкові фасад будинку прикрасив портрет Наталії Фатєєвої

Укрінформ
Мурал площею 500 кв. м із зображенням знаменитої киноартистки, почесного громадянина Харкова Наталії Фатєєвої прикрасив фасад житлової багатоповерхівки по вулиці Примерівській в Московському районі міста.

Коментар журналістам дав голова адміністрації Московського району Олег Товкун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Художники творчої групи Kailas-V намалювали портрет Наталії Фатєєвої тому, що вона харків'янка. У нас в місті вже є портрети інших знатних землячок - льотчиці Валентини Гризодубової та співачки Клавдії Шульженко. Фатєєва знялася в таких улюблених в народі картинах, як "Людина з бульвару Капуцинів", "Місце зустрічі змінити не можна", "Сумка інкасатора", "За законами воєнного часу", її пам'ятають і люблять. Цей портрет - подарунок харків'янам до 23 серпня, Дня міста", - зазначив Товкун.

Почесний громадянин Харкова, в минулому - мер міста Михайло Пилипчук запевняє, що актриса уважно стежить за всім, що відбувається в Україні і в Харкові. У березні 2010 року підписала звернення російської опозиції "Путін повинен піти". Разом з іншими артистами і музикантами Росії березні 2014 року актриса підписала звернення проти політики Путіна в Україні.

Фатєєва, розповіли у прес-службі Харківської міськради, народилася в Харкові 23 грудня 1934 року: "У 1952-1954 роках навчалася в Харківському театральному інституті, пізніше працювала диктором на харківському ТБ, до речі, - першим диктором однією з перших вітчизняних телестудій. За 50 років роботи в кіно актриса зіграла близько 70 ролей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-