Ворожий обстріл пошкодив 30 будинків у Чермалику - Аброськін

Ворожий обстріл пошкодив 30 будинків у Чермалику - Аброськін

Фото
Укрінформ
У Донецькій області у результаті обстрілу бойовиками села Чермалик біля  Маріуполя пошкоджено 30 житлових будинків.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, який у четвер побував у цьому селищі.

«Чермалик сьогодні. Два дні тому бойовики «ДНР» розстріляли село. Результат - 30 житлових будинків по вулицях Радянській, Жовтневій, Садовій частково пошкоджено. В результаті прямих влучань снарядів згоріла сільгосптехніка», - написав глава обласної поліції. При цьому він додав: «Сьогодні своїми очима побачив наслідки обстрілу. Дуже шкода людей, які живуть вже так три роки «обстріл - ремонт - обстріл». І їхні проблеми з відновлення житла залишаються їхніми проблемами. За словами місцевих жителів, районної влади немає справи до них».

Фото: ФБ/Vyacheslav Abroskin

За словами Аброськіна, зараз у селі проживає 1667 осіб, у новому навчальному році в місцеву школу планувало піти 130 дітей, з них - 16 першокласників, але «тепер після обстрілу важко сказати, скільки з них прийде в школу 1 вересня - батьки лише 12 майбутніх першокласників поки що дали своє підтвердження».

Глава обласної поліції розповів, що в цьому  селі, де у більшості мешкають люди похилого віку, немає аптеки, а відповідно, немає найпростіших, украй необхідніших ліків. «Приміщення є, але давно порожнє - та так, що дорога вже поросла травою. Власник повісив на двері замок комори й поїхав. Тут би участь районної влади дуже б не завадила у вирішенні цього питання, але видно зайняті іншими «важливішим» справами», - написав Аброськін, додавши, що настання зими жителі Чермалика чекають з тривогою, оскільки велику частину минулої зими прожили без світла та води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-