Южно-Українську АЕС взяли під посилену охорону

Южно-Українську АЕС взяли під посилену охорону

Укрінформ
Охорону Южно-Української АЕС посилено у зв'язку з встановленням "жовтого" рівня терористичної загрози.

Про це повідомили у групі роботи зі ЗМІ та громадськістю ВП ЮУАЕС.

"Фахівці АЕС спільно з Нацгвардією, що несе охорону об'єктів атомної станції, Держінспекцією ядерного регулювання, СБУ, правоохоронними органами і прокуратурою Южноукраїнська на спеціальній нараді обговорили питання посилення охорони енергокомплексу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фізична безпека особливо важливого об'єкта - Южно-Українського енергокомплексу набуває особливого значення в зв'язку зі встановленням для Миколаївської області "жовтого" (імовірна загроза) рівня терористичної загрози. Антитерористичний центр при Службі безпеки України ввів його у зв'язку з загостренням ситуації на адмінкордоні з Кримом і в зоні проведення АТО.

За словами заступника генерального директора ВП ЮУАЕС Івана Жебета, на нараді було обговорено вже реалізовані, а також заплановані заходи щодо посилення охорони атомної, гідро- та гідроакумулюючої станцій. "Підрозділ Нацгвардії, який охороняє АЕС, перебуває в стані підвищеної бойової готовності. Практичні навички з охорони об'єкта, в тому числі й щодо боротьби з тероризмом, особовий склад відпрацьовує під час регулярних тренувань. До роботи із запобігання терористичним актам залучено також персонал енергокомплексу. До кожного працівника підприємства доведено пам'ятку-рекомендацію Антитерористичного центру України стосовно першочергових дій у разі виникнення терористичних або диверсійних актів", - сказав Жебет.

На посилення охорони та захисту об'єктів ВП ЮУАЕС спрямоване й навчання керівного складу Нацгвардії, організоване Центром фізичного захисту, обліку та контролю ядерних матеріалів ім. Дж. Кузьмича, а також заняття із кібербезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-