Заступник директора

Заступник директора "Збиранки" також залишився під вартою

Укрінформ
Заступника директора Львівського комунального підприємства "Збиранка", якого звинувачують у неналежному виконанні обов'язків, що призвело до загибелі людей на Грибовицькому сміттєзвалищі, також залишили під вартою на два місяці з можливістю внесення застави.

Про це повідомляє Zaxid.net.

"Сьогодні, 16 серпня, Галицький районний суд міста Львова постановив взяти під варту екс-заступника директора ЛКП «Збиранка» Бориса Плашенка. Йому так само, як і колишньому директору підприємства Богдану Горбалю, присуджено 2 місяці у слідчому ізоляторі із правом внесення застави у 110 240 грн", - йдеться у повідомленні.

Підозрюваний свою вину не визнав. «Я з 2006 року обіймав посаду заступника директора ЛКП «Збиранка», вважаю, що свої обов’язки виконував належно. Звинувачення слідчі мотивують тим, що на сміттєзвалищі нібито не проводилося належним чином перешарування твердих побутових відходів землею. Але це не так. Ми постійно пересипали сміття, у Львові ведуться різні будівництва, ремонтують дороги, тож непотрібну землю вивозять у Грибовичі і ми нею пересипаємо відходи. Насправді на полігон висипали дуже багато землі, і звинувачення, що ми не забезпечували перешарування, безпідставні», – наводить видання його слова.

Як повідомлялося раніше, троє посадових осіб ЛКП «Збиранка» підозрюються у численних порушеннях при експлуатації Львівського міського полігону твердих побутових відходів, які призвели до загибелі 30 травня під обвалами сміття трьох працівників органів ДСНС України та зникнення безвісти службовця комунального підприємства. Сьогодні розглядалися справи екс-директора ЛКП "Збиранка" та його заступника; третій - начальник полігону - наразі перебуває у лікувальному закладі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-