На Волині та Закарпатті спіймали

На Волині та Закарпатті спіймали "чорних лісорубів"

Фото
Укрінформ
Злочинні групи, які займались незаконною порубкою та вивезенням лісу за кордон, викриті на Волині та на Закарпатті. Збитки від їхньої діяльності обчислюються мільйонами гривень.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України у Волинській області. 

"Працівники Управління захисту економіки спільно з прокуратурою та Управлінням служби безпеки Волинської області припинили діяльність групи осіб, які організували злочинну схему з незаконної порубки лісу та вивезення його за межі України. Встановлено, що суб'єкти господарювання діяли за сприяння керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. До злочинного «ланцюжка» також входили керівники державних лісогосподарських підприємств області", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо правоохоронцям, до схеми були залучені кілька керівників приватних підприємств. Вони шляхом підкупу співробітників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства отримували фіктивні документи щодо обсягу, виду деревини, її кількісних і якісних показників. Отриманий пакет дозвільних документів надавав можливість безперешкодно вивозити лісопродукцію за кордон.

Під час санкціонованих обшуків на складах майже двох десятків лісогосподарських підприємств області вилучено фінансово-господарську документацію та понад 500 кубометрів лісу цінних порід, підготовлених до вивозу. Вартість деревини сягає понад 3 мільйони гривень.

Крім того, повідомляється про виявлений факт незаконної порубки на території однієї з філій лісового агропромислового господарства на Закарпатті. Там вирубали дерев цінних порід на суму 1 мільйон 350 тисяч гривень.

"За даним фактом прокуратурою Волинської області відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, а Мукачівською прокуратурою в Закарпатській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України", - інформують у поліції.

Триває слідство.

Раніше Укрінформ повідомляв про аналогічні випадки незаконної порубки й продажу за кордон лісу в Чернівецькій та Львівській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-