Прокурора Ірпеня відсторонили від посади - ЗМІ

Прокурора Ірпеня відсторонили від посади - ЗМІ

Укрінформ
Від виконання службових обов’язків відсторонено начальника Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Ільяса Рамазанова.

Також відсторонений його заступник Альберт Шаповалов, і ще один прокурор – Сергій Шубчик.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

“Зараз в Ірпені призначена службова перевірка і поки вона триває від службових обов’язків відсторонено начальника прокуратури Ільяса Рамазанова, його заступника Альберта Шаповалова та прокурора Сергія Шубчика. Перевірка проводиться за фактом неоноразових порушень в сфері нагляду над органами поліції щодо прав громадян, щодо представництва прав громадян та інтересів держави в суді”, – розповідає у прес-секретар прокуратури Київської області Катерина Хоменко.

“Перевірка триватиме місяць, на цей час обов’язки  начальника Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури виконуватиме Юрій Манелюк, який раніше працював у прокуратурі міста Києва”, – додає прес-секретар.

На оперетивній нараді, яка пройшла в прокуратурі області у у п’ятницю, головний прокур Дмитро Чібісов зазначив, що потрібно працювати для людей, а не задля своїх інтересів:

“Всі ті, хто не бажає працювати і відстоювати права держави та людей, мають змогу піти з органів і не заважати тим, хто дійсно прагне відновити законність – підкреслив прокурор області”.

Активісти Приірпіння сподіваються на очищення місцевої прокуратури від людей, які не виконували свої обов’язки.

“Будь-які звернення громадян, а це десятки-сотні звернень на порушення їхніх прав та щодо злочинної діяльності з озаками корупції посадових осіб місцевої влади з розкрадання державної та комунальної власності, не розслідуються роками. Наприклад, провадження про виділення землі на підставних осіб, де конкретні громадяни зверталися до прокуратури Ірпеня із заявами, що їх використали як підставних осіб на отримання земельних ділянок, уже декілька років заморожені. Відбувається пряме покривання прокуратурою Ірпеня корумпованого будівельного бізнесу мерів-кумів Бучі та Ірпеня Федорука-Карплюка, заява про ухилення від сплати пайової участі з використанням службового становища будівельних компаній, які належать родинному клану Федорука-Карплюка також знаходиться в прокуратурі вже кілька років та багато іншого”, – розповідає місцевий активіст Віктор Бархоленко.

“Прокуратура Ірпеня не звертає уваги, а фактично своєю бездіяльністю покриває незаконне виділення землі в межах земель  лісового фонду, всупереч Постанови Верховного Суду”, – додає бучанець.

Нагадаємо, саме прокурором Ірпеня Шубчиком була програна одна із справ в суді щодо незаконного виділення земельної діляни в межах земель лісового фонду. Досі належним чином не розслідувані й провадження з побиття активістів Приірпіння, в яких прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Не покарані й депутати Коцюбинської селищної ради, які підробили печатку та заблокували роботу ради, а також з 9 лютого депутатові Коцюбинської ради Павлу Назаруку (Нові обличчя), який привселюдно заламав руку селищній голові під час ведення сесії, досі не вручили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-