Одеська ЛГБТ-спільнота хоче пікетувати мерію

Одеська ЛГБТ-спільнота хоче пікетувати мерію

Укрінформ
Оргкомітет фестивалю квір-культури "Одеса Прайд 2016" подав у п'ятницю повторну заявку про проведення 13 серпня масової акції "Марш рівності" в центрі міста.

Про це голова оргкомітету Ганна Леонова повідомила у Фейсбуці.

"Повідомляємо, що упродовж 10-14 серпня в Одесі проходить фестиваль квір-культури "Одеса Прайд 2016". В його рамках проводиться правозахисна, соціально значуща акція у формі демонстрації "Марш рівності"... Оркомітет проводить її 13 серпня з 9 до 12 години, місцем проведення обрано маршрут від пам'ятника Дюку до Думської площі, 1. У кінцевій точці руху колони відбудеться пікетування будівлі міськради. У події візьмуть участь близько 300 осіб", - йдеться у заяві.

Оргкомітет просить забезпечити охорону учасників "Маршу рівності" з боку поліції.

Коментуючи ситуацію, що виникла внаслідок судової заборони на проведення акції преставниками ЛГБТ-спільноти, Леонова констатувала: "Ми подали повідомлення про проведення "Маршу рівності". Це означає, що міська влада повідомлена про майбутню подію. Будемо сподіватись, що цього разу вона не ставитиме нам палки в колеса".

Нагадаємо, 11 серпня Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов виконкому Одеської міськради до оргкомітету фестивалю квір-культури "Одеса Прайд 2016" про заборону в місті в рамках цього заходу вуличної правозахисної акції "Марш рівності", запланованої на 13 серпня.

"Суд під головуванням Юлії Харченко розглянув позов Одеського міськвиконкому до голови оркомітету фестивалю квір-культури"Одеса Прайд 2016" Ганни Леонової та голови одеського "Автомайдану" Євгена Рєзвушкіна, що подали заявки про проведення масових заходів в центрі міста в один і той же час. Суд визнав обгрунтованими доводи представника міськвиконкому й ухвалив задовольнити позов про заборону цих масових заходів", повідомили Укрінформу в інформаційному центрі адмінсуду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-