ОБСЄ побачила заборонені

ОБСЄ побачила заборонені "Мінськом" зенітно-ракетні комплекси бойовиків

Укрінформ
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ минулого тижня в зоні проведення АТО на сході України зафіксували зенітно-ракетні комплекси, які розмістили російсько-терористичні війська в Луганську та біля селища Михайлівка Донецької області з порушенням Мінських домовленностей.

Про це в п'ятницю в режимі скайп-зв'язку з Українським кризовим медіа центром заявив перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша машина місії побачила присутність двох зенітно-ракетних комплексів у Луганську, що знаходиться під контролем «ЛНР», це було в понеділок. Наступного дня, наші спостерігачі побачили чотири зенітно-ракетних комплекси біля Михайлівки в Донецькій області. Обидва ці місця знаходяться всередині лінії відведення і в обох випадках ми спостерігаємо чіткі порушення Мінських домовленостей», - сказав Хуг.

За словами Хуга, приблизно 40 відсотків зареєстрованих порушень тиші в зоні АТО відбуваються в період між 20:00 та 8:00. Кількість артилерійських вибухів, зареєстрованих СММ ОБСЄ, в нічні години складає більше 83 відсотків.

«Такі порушення не матеріалізуються з нічого, для цього потрібно озброєння. І повірте мені, що озброєння знаходиться уздовж усієї лінії зіткнення незважаючи на те, що сторони нам говорять, що вони відвели їх», - наголосив він.

Водночас, представник СММ ОСБЄ підкреслив, що протягом тижня він зустрівся з багатьма людьми в зоні АТО, які повідомили йому, що заборонена Мінськими домовленностями зброя не відведена від лінії розмежування через відсутність довіри між сторонами.

«За останні 5 днів на Донбасі я зустрічався з багатьма людьми, вони мені кажуть, що ця зброя не відведена. Вони мені кажуть, що вони бояться відводити зброю, тому що інша сторона її може не відвести, фактично не має довіри. Це було очікувано і це є причиною того, чому місія має завдання перевірки і дотримання положень Мінських угод», - наголосив Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-