Штаб АТО: Напруженість зберігається по всьому фронту

Штаб АТО: Напруженість зберігається по всьому фронту

Карта
Укрінформ
За минулу добу напруженість у зоні проведення антитерористичної операції зберігалася по всій лінії фронту, бойовики не стріляли лише по Красногорівці.

Про це заявив у четвер на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, за словами Мотузяника, на Луганському напрямку напруженість зберігається на звичних ділянках фронту – в районі Попасної, Бахмутської траси і в Станиці Луганській. Ворог відкриває вогонь під покровом ночі, використовуючи стрілецьку зброю та гранатомети. Міномети застосовувалися вчора у Кримському та Станиці Луганській.

Загалом на Луганському напрямку, зазначив він, учора бойовики порушили режим припинення вогню 12 разів.

На Донецькому напрямку поновилася бойова активність противника поблизу Донецького аеропорту. По обіді бойовики здійснили збройну провокацію із застосуванням гранатометів поблизу Пісків. А пізно вночі ворог обстріляв з артилерії та великокаліберних мінометів українські позиції в Опитному.

В Авдіївці, за інформацією Мотузяника, бойовики розпочали вчорашню добу з мінометних обстрілів, ними ж закінчили. Окрім мінометів, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Вдень в авдіївській промзоні було спокійно.

Інші райони бойової активності противника, за словами Мотузяника, – Світлодарська дуга та північні околиці Горлівки.

Загалом на Донецькому напрямку вчора відбулося 23 ворожі обстріли, більше половини – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку, повідомив речник АПУ, вперше за останні два тижні противник не стріляв у Красногорівці. Проте ворог зосередив бойову активність у сусідній Мар’їнці. Близько шостої години вечора бандформування розпочали обстріл наших позицій з гранатометів та стрілецької зброї, згодом підігнали бронетехніку і відкрили вогонь з БТР та БМП. Обстріли припинилися пізно вночі.

Мотузяник нагадав, що внаслідок бойової активності ворога вчора у Мар’їнці було поранено двох дітей – 8 та 13 років, а також пошкоджено 3 житлові будинки.

Інші райони активності ворога на Маріупольському напрямку – Новотроїцьке та ділянка фронту Гнутове–Широкине. Там, за інформацією речника АПУ, вогонь вівся переважно в темну пору доби. На світанку противник також випустив більше 60 мін по позиціях захисників Талаківки. Одночасно у Водяному ворог здійснив потужний артилерійський обстріл сил АТО, вистріливши 70 снарядів калібру 122 мм. Також надвечір протягом години ворог вів мінометний обстріл наших позицій у Широкиному.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 32 ворожі обстріли, у тому числі 6 – з важкого озброєння.

Крім цього, за даними речника АПУ, минулої доби противник організував 3 польоти безпілотників, усі – на Маріупольському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-