Львівський суд узяв під варту підозрюваних у підготовці терактів на залізниці

Львівський суд узяв під варту підозрюваних у підготовці терактів на залізниці

Укрінформ
Суд узяв під варту чотирьох мешканців Львівщини, затриманих під час приготування до вчинення терористичних актів на Львівській залізниці.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

«Галицьким районним судом Львова обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою для 4 мешканців області, яких затримано Службою безпеки України в ході готування та при спробі вчинення терористичних актів на території Львівщини», - зазначила речниця прокуратури Мар'яна Гайовська.

За її словами, упродовж липня-початку серпня 2016 року вказані особи у змові готували теракти на залізниці. Зокрема, вони планували закласти вибухівку на колії.

Одразу після затримання їм було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ст.258 КК України (терористичний акт), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Враховуючи тяжкість такого злочину та безальтернативність запобіжного заходу для цієї категорії правопорушень, СВ УСБ України у Львівській області за погодженням із обласною прокуратурою подано клопотання до суду про обрання цим особам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без внесення застави, які судом задоволено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-