Житомирського наркоаграрія судитимуть за двома статтями

Житомирського наркоаграрія судитимуть за двома статтями

Фото
Укрінформ
З домоволодіння жителя села Романівки, що на Житомирщині, поліцейські вилучили більше 600 рослин коноплі, а також виявили плантацію з відповідними насадженнями. Досудове розслідування триває одразу за двома статтями Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції в Житомирській області 

«До обійстя, де мешкає 51-річний житель села Романівки, оперативників привела інформація про можливе зберігання чоловіком наркотиків. З дозволу господаря, літнього батька фігуранта, поліцейські оглянули територію, житлові й підсобні приміщення. Як одразу ж з’ясувалося, на присадибній ділянці рясно буяли рослини конопель. Окремі насадження вже були зібрані, інші рослини лише пускали пагони», – йдеться у повідомленні.

Власне врожай поліцейські виявили на горищі будинку та у підсобних приміщеннях домоволодіння. Подрібнені рослини коноплі були розкладені для просушки, інші ж поміщені у банки та поліетиленові пакети.

«На місце події прибула слідчо-оперативна група, працівники якої задокументували виявлене і вилучили наркосировину. Водночас поліцейські «допомогли» зібрати решту врожаю з присадибної ділянки – понад 600 заборонених рослин. Нині усе направлено на експертне дослідження. 51-річний господар пояснив, що попри відомі йому заборони вирощував коноплю для власних потреб», – уточнюють у відомстві.

Слідчі кваліфікували його "хоббі" одразу ж за двома статтями Кримінального кодексу України – ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). За чинним законодавством чоловікові може загрожувати від трьох до семи років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-