Прикордонники розповіли, чому черги на в'їзд до Криму

Прикордонники розповіли, чому черги на в'їзд до Криму

Укрінформ
На Херсонщині біля українського контрольного пункту в'їзду-виїзду "Каланчак", робота якого була повністю заблокована російськими службами у Криму, наразі вже немає жодного автомобіля, а також пішоходів, які б очікували тут в'їзду на півострів. А в КПВВ "Чаплинка" накопичилося близько 70 авто.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів помічник начальника Херсонського прикордонного загону - начальник прес-служби Іван Шевцов.

"На українському контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак" та поблизу нього вже немає жодного автомобіля, а також пішоходів, які б очікували тут в'їзду до Криму. Усі машини, які приїздять сюди, щоб потрапити до Криму, ми перенаправляємо на інші КПВВ", - розповів Шевцов.

Що ж до розташованого у Каланчацькому районі Херсонщини іншого українського КПВВ - "Чаплинка", то тут рух транспорту є зараз лише в один бік - з материкової України в Крим. "У середньому російські служби пропускають через свій пункт пропуску, що знаходиться навпроти КПВВ "Чаплинка", 4 - 5 машин за годину. Через це тут накопичилось у черзі на в'їзд на півострів близько 70 автомобілів", - розповів Шевцов.

Як повідомлялося, російські служби у окупованому Криму повністю зупинили пропуск транспорту і пішоходів через свій пункт пропуску навпроти КПВВ "Каланчак" та обмежили пропуск транспорту і пішоходів на іншому пункті пропуску навпроти КПВВ "Чаплинка". В результаті, у вівторок зранку неподалік КПВВ "Каланчак" у черзі знаходились близько 40 автівок, які очікували тут на можливий в'їзд до Криму. Наразі на адмінкордоні з Кримом на в'їзд і виїзд працює лише один КПВВ - "Чонгар", де теж утворилася черга автівок (близько 100 автомобілів).

Довідково. На території Херсонщини на адмінмежі з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) і "Чонгар" (Генічеський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-