СЕС радить одеситам не купатися у морі

СЕС радить одеситам не купатися у морі

Укрінформ
Під час недільної зливи в Одесі випало 55 мм опадів, що призвело до підтоплення багатьох вулиць і скиду нечистот у Чорне море.

З урахуванням цього, фахівці санепідемнагляду не рекомендують одеситам та гостям міста, що прибули на відпочинок, купання в морі поряд з міськими пляжами, повідомила в понеділок кореспондентові Укрінформу керівник Управління з організації держсанепідемнагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Лідія Степанова.

"Через підтоплення вулиць Одеси внаслідок зливи, що супроводжувалася буревієм, у прибережні води Чорного моря потрапило багато нечистот з берегових схилів. Наші фахівці зафіксували також аварійні скиди зливової каналізації. Тому ми не рекомендуємо відпочивальникам купання в морі протягом 8-10 серпня", - зазначила Степанова.

За її словами, самоочищення морської води може відбутися не раніше четверга, коли фахівці держсанепідемнагляду відбиратимуть проби морської води у створах спостережень для лабораторних досліджень.

"Про відповідність морської води нормативним вимогам за санітарно-мікробіологічними показниками буде відомо в п'ятницю. Результати аналізів проб води буде оприлюднено", - додала Степанова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-