На Донеччині аварія залишила без води чотири міста

На Донеччині аварія залишила без води чотири міста

Укрінформ
У Донецькій області через аварійні пошкодження на напірному трубопроводі діаметром 1400 мм Другого донецького водопроводу без води залишаються Костянтинівка, Дружківка і Торецьк, а на Слов'янськ і Краматорськ постачання води скорочено наполовину.

Про це кореспондентові Укрінформу телефоном повідомили фахівці КП «Компанія «Вода Донбасу», до структури якого входить Другий донецький  водопровід.

«Так, зараз до Костянтинівки, Дружківки і Торецька вода не подається, а в Слов'янську і Краматорську  водопостачання скорочено на 50%. Це пов'язано з пошкодженнями на аварійній ділянці трубопроводу, який має серйозний фізичний знос, оскільки був зданий в експлуатацію ще 1954 року», - зазначили в компанії.

Фахівці уточнили, що пошкодження, яке утворилося 6 серпня на пікеті-9, було усунуто наступного дня, там на тріщину по зварювальному шву завдовжки 4,5 метра було накладено три сегменти. І вже до вечора 7 серпня зварювальні роботи було завершено, водогони було відкрито на заповнення. Але сьогодні вранці стався новий порив вже на пікеті-21.

«Там на місці зараз працюють ремонтники зі Слов'янська. Але, оскільки вся ділянка магістрального водопроводу завдовжки 15 км. знаходиться в аварійному стані, важко сьогодні прогнозувати терміни закінчення ремонтних робіт. Працюють екскаватори, і поки повністю не розкопають трубопровід на цій ділянці, фахівці не побачать і не оцінять обсяги нових пошкоджень, ми не можемо говорити про те, коли відновлять водопостачання до зазначених міст регіону», - пояснили в компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-