У Торецьку слюсар

У Торецьку слюсар "полював" на АТОшника, щоб передати терористам

Укрінформ
Поліція затримала в Торецьку Донецької області інформатора терористів, який планував викрадення бійця АТО.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Протягом семи місяців 34-річний мешканець Торецька за допомогою соцмереж передавав горлівським бойовикам дані про позиції Збройних сил України. На совісті поплічника терористів, який маскувався під мирного жителя, – артудари по рідному місту. Крім того, чоловік мав намір взяти у полон військовослужбовця ЗСУ та передати у "ДНР", - йдеться в повідомленні.

Під час спецзаходів з виявлення терористів та їхніх поплічників інформація про те, чим займається слюсар місцевого підприємства, стала відома працівникам кримінальної поліції Торецького відділення. Чоловік був затриманий.

"Поліцейські встановили, що у грудні 2014 року підозрюваний через соціальну мережу познайомився з жінкою, яка на усіх фото, опублікованих у мережі на своїй сторінці, була у камуфльованому одязі із символікою "ДНР". Жінка просила чоловіка дізнаватися про позиції ЗСУ, переміщення техніки і військовослужбовців та пересилати дані у соцмережі. Зловмисник спеціально вистежував місця дислокації військових і у листуванні повідомляв про кількість бійців в підрозділах ЗСУ, танків, БРДМ та іншої техніки, яка перебувала на оборонному рубежі поблизу Торецька", - розповіли в поліції.

У прес-службі уточнили, що жінка, якій передавав інформацію затриманий, є 43-річною жителькою Торецька, яка перебуває у розшуку за участь у НЗФ "ДНР" та злочини проти мирного населення.

Щодо інформатора відкрите кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинної організації) Кримінального кодексу України, яка що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-