У тому, що наркоторгівців, відпустили, є вина поліції – прокурор Миколаївщини

У тому, що наркоторгівців, відпустили, є вина поліції – прокурор Миколаївщини

Укрінформ
Прокуратура області поводить службове розслідування стосовно працівників миколаївської прокуратури №1, які не погодили клопотання поліції про арешт затриманих в Миколаєві розповсюджувачів наркотиків.

Про це 5 серпня під час зустрічі з журналістами заявив прокурор Миколаївської області Тарас Дунас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якби органи слідства, в даному випадку поліція, хотіли б затримати цих осіб, вони мали повне право це зробити згідно зі статтею 208 КПК. Ні один процесуальний прокурор не має право їх в цьому обмежити», - сказав прокурор.

А що стосується співробітників прокуратури, які не погодили клопотання поліції про арешт підозрюваних, то, за його словами, на той момент не був легалізований обшук в номері готелю та не були відомі результати експертизи, яка підтвердила, що знайдені речовини дійсно є наркотичними. На даний момент всі ці докази вже є.

Тому двом чоловікам вже повідомлено про підозру. Один з них зараз знаходиться на лікуванні в Одесі, в зв'язку з чим суд переніс розгляд справи про винесення запобіжного заходу. Що стосується третього, то слідство поки що не може повідомити йому про підозру, оскільки він переховується.

Як повідомляв Укрінформ, кілька сотень мешканців Миколаєва вийшли на мітинг і висловили своє обурення роботою правоохоронних органів щодо боротьби з розповсюдженням наркотиків. Люди вимагали покарати злочинців, які заполонили місто рекламою наркотиків – нею розписані стіни будинків, вулиці міста закидані листівками з номерами телефонів наркодилерів і таке інше.

26 липня в номері готелю правоохоронці затримали трьох розповсюджувачів наркотиків за допомогою представників громадськості. Крім величезної кількості листівок з контактами наркоторговців, при підозрюваних знайшли сумку з наркотиками. Попри це їх відпустили, заявивши про брак доказів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-